Kombi prevoz - brzo, efikasno, povoljno! NON-STOP 00-24

Cena selidbe - kako da platite što manje

Cena selidbe - kako da platite što manje


Cena selidbe je jedan od ključnih faktora na koji većina ljudi pomisli kada dođe do potrebe za preseljenjem. Renoviranje stana i nabavka novog nameštaja i bele tehnike, spadaju u značajne finansijske stavke za svako domaćinstvo. Kada na to dodamo i cenu agencije za selidbe jasno je zbog čega se mnogi vode čistom matematikom kada pomisle na preseljenje.

Već od prve pomisli na selidbu stambenog ili poslovnog prostora po glavi krene da vam se mota gomila pitanja:

  • gde nabaviti kutije za stvari
  • kako demontirati nameštaj
  • čime zaštititi meblirane i kožom presvučene stvari
  • kojim radosledom raditi selidbu
  • gde naći vozilo za transport 
  • koju agenciju angažovati i naravno
  • koliko će sve to da košta.

Cena selidbe zavisi od nekoliko faktora

Najlakši i najbolji način da brzo dobijete odgovore na ova pitanja je da pozovete našu firmu za usluge preseljenja. Mi dolazimo na besplatnu procenu posla gde uzimamo u obzir sve aspekte koji utiču na to kako će se formirati cena selidbe. Neki od tih faktora su:

  • mogućnost da naše vozilo priđe blizu ulazu vaše zgrade
  • količina nameštaja i pokućstva koji se sele,
  • broj potrebnih radnika,
  • postojanje liftova u zgradama (pročitajte o jednom ekstrmnom slučaju ovde)
  • materijal potreban za pakovanje
  • doba dana kada se selidba obavljai
  • da li je potrebna demontaža odnosno montaža nameštaja. 

Na osnovu svega navedenog formira se cena selidbe. 

Najveću uštedu možete ostvariti ako se odlučite da iznajmite kombi vozilo bez angažovanja naših radnika. Tada bi trebalo da imate nekoga ko će biti spreman da vam pomogne - rođake, komšije ili prijatelje...

Kako da sami uradite selidbu bez angažovanja agencije

Ako niste u mogućnosti da platite profesionalne radnike za preseljenje već želite samo da iznajmite transportno vozilo sa vozačem, evo nekoliko praktičnih saveta kako da korektno sami odradite svoje preseljenje:

  1. Prva i osnovna stvar je da nabavite petoslojne kutije za stvari i sitnice. Njih možete kupiti ili dobiti u najbližem supermarketu. 
  2. Čim ih iz ormara složite u kutije markerom obeležite sadržaj svake kutije, da kasnije ne bi došlo do zabune. Važno je da budete dobro organizovani.
  3. Kada ispraznite ormare uzmite potreban sitni alat (čekić i šrafciger) i polako krenite u demontažu. Na Jutjubu možete naći korisne tutorijale o tome kako da što lakše montirate i demontirate nameštaj. Ili pratite sledeće korake.
  4. Prvo obeležite markerom pod pa bočne strane ormara kao i plafon i vrata. Na ovaj način ćete kasnije znati koje elemente gde treba da postavite pri montaži.
  5. Sa ormara prvo skinite vrata zatim povadite fijoke i police.
  6. Gumenim čekićem lagano izbijte leđa ormara koja su od lesonita.
  7. Nakon toga spustite korpus ormara na pod radi lakše demontaže stranica.
  8. Kada sve to završite umotajte sve spoljne vidljive delove ormara streč folijom kako se ne bi oštetile prilikom transporta. Ove folije možete nabaviti preko nas ili u specijalizovanim radnjama.
  9. Nakon ormara demontirajte i francuski ležaj pa kuhinjske elemente. Bitno je da ispoštujete ovaj redosled, kako bi vam rasklapanje nameštaja prošlo što lakše.
  10. Kada kombi vozilom ili kamionom dođete do mesta u koje ćete preneti stvari, najpre u stan dok je prazan i ima prostora unesite nameštaj koji se montira, pa kutije i sitnice i na kraju ostali komadni nameštaj.

Profesionalne selidbe cena i kutije za selidbu

Kako troškove svesti na minimum

Ako sami uradite demontažu, pakovanje pokućstva, montažu u novom prostoru umnogome ste već smanjili sumu novca koju ćete morati da izdvojite za preseljenje. Ukoliko želite da troškove selidbe smanjite na minimum onda je za selidbu potrebno da pozovete kolege, prijatelje, rođake ili poznanike kako ne biste plaćali profesionalne radnike.

Selidba bez montaže, pakovanja i radne snage drastično je jeftinija od kompletne selidbe jer se za nju plaća samo cena prevoza. Cena selidbe se može smanjiti i odlaskom u hipermarkete gde ćete potražiti kartonske kutije od radnika zaposlenih u magacinima. Tako ćete uštedeti par stotina dinara po kutiji. Mora se priznati da ako znamo da je za selidbu pojedinih firmi i njihove arhive ponekad potrebno i par stotina kutija trošak za njih nije uopšte mali. Ušteda na kutijama zavisi od količine stvari koje treba popakovati.

Ako se odlučite da sve odradite sami cena selidbe može da Vam bude prijatno iznenađenje.

Međutim, ukoliko imarte mogućnosti, uvek je bolje da ovaj posao prepustite profesionalcima.  Na taj način ste sigurni da neće doći do oštećenja nameštaja, a sve će biti urađeno brže i lakše. 

Mi prevozimo i prenosimo sve od 00-24h i vikendom. Sve što Vas zanima vezano za kompletno preseljenje stambenih ili poslovnih prostora ili samo za iznajmljivanje teretnog vozila sa vozačem možete dobiti putem brojeva telefona: 066/6-111-444 i 064/281-90-25 ili na našem sajtu: www.selidbeitransport.rs    

Vaš prevoznik: Marko Janković

Cena zavisi od vrste selidbe




Kontakt

Pozovite nas i dobićete besplatnu procenu Vaše selidbe ili transporta robe!


Partneri

AC Košutnjak