Kombi prevoz - brzo, efikasno, povoljno! NON-STOP 00-24

Selidba štamparije i štamparskih mašina

Selidba štamparije i štamparskih mašina


Zašto je selidba štamparije specifična u odnosu na druge vrste selidbe? 

Prva bitna stavka je sam prilaz teretnog vozila ulazu štamparije kao i sagledavanje svih prepreka na putu od štamparije do teretnog vozila. Najčešće prepreke su, na primer, stepeništa i stubići na trotoarima. Uz to, treba imati na umu i to da su štamparske prese, razne mašine, radni stolovi i pomoćni alati kao i rolne štamparkog papira nekada i više stotina kilograma teški. Zbog svega toga je potrebno, kada je u pitanju selidba štamparije, koristiti razna kolica, podupirače, skejtove kao i trakaste gurtne za podizanje teških tereta. 

Ko može da radi selidbe štamparije?

Radnici koji obavljaju selidbe štamparije i  teških štamparskih mašina moraju biti specijalno obučeni. Prilikom ovako zahtevnih selidbi lako može doći do ozbiljnih povreda ako selidbu rade ljudi koji su nedovoljno obučeni za prenos teških tereta. Zbog toga je bitno angažovati prevoznika koji je već imao iskustva sa ovim i sličnim poslovima. Sam prilaz, težina mašina, veličina vozila i broj potrebnih radnika utiču na cenu selidbe.      

Ako se ipak odlučite da selidbu štamparije odradite sami (što nikako ne preporučujemo, zbog mogućnosti povrede ili oštećenja mašina) potrebno je da same mašine postavite na drvene palete. Trakastim gurtnama i zatezačima uvežite mašine i prese za palete. Iznajmite kamion sa utovarnom rampom. Ručnim paletnim viljuškarom u tovarnom prostoru kamiona palete premestite do kabine vozila. Dodatno ih uvežite gurtnama i zatezačima da se u toku transporta ne bi prevrnule i oštetile.                                                                  

Za sva pitanja i savete vezano za selidbe kao i za zakazivanje istih uvek nam se možete obratiti.

Vaš prevoznik Marko Janković

selidba štamparije i štamparskih mašina




Kontakt

Pozovite nas i dobićete besplatnu procenu Vaše selidbe ili transporta robe!


Partneri

AC Košutnjak