Kombi prevoz - brzo, efikasno, povoljno! NON-STOP 00-24

Selidbe - sve informacije na jednom mestu

Selidbe - sve informacije na jednom mestu


Dobili ste novi posao ili je Vaše dete upisalo fakultet u drugom gradu? Možda ste kao oficir dobili prekomandu na drugu lokaciju? Šta god da je povod Vaše selidbe, postupak je uvek isti. Bilo da sa sobom prenosite celokupno pokućstvo i nameštaj, ili da nosite samo deo stvari, svakako će Vam biti potrebno da se brzo i efikasno preselite. 

Šta bi sve trebalo da znate pre same selidbe

Krenućemo sa predpostavkom da se prvi put selite i da uopšte nemate predstavu odakle selidbu da započnete. Verovatno Vam se nameću barem neka od sledećih pitanja:

  • gde naći kutije,
  • kako upakovati meblirani nameštaj da se ne bi u transportu isprljao ili oštetio
  • kako preneti kabaste komade nameštaja
  • na koji način je najbolje pri transportu zaštititi elektronske uređaje i belu tehniku,
  • gde nabaviti kombi za selidbu 
  • kojim redom pakovati lične stvari i
  • koliko sve to košta.

Ako se selite iz jednog u drugi grad ili ako se selite iz jedne u drugu gradsku opštinu potrebna Vam je pouzdana firma za selidbe sa adekvatnim transportnim vozilima i profesionalnom radnom snagom. Radnici za selidbu moraju imati znanje u demontaži nameštaja, kao i pakovanju nameštaja i pokućstva. Često stanovi iz kojih se sele stvari imaju pianina i klavire. Ukoliko je to i Vaš slučaj, tada radnici za selidbe moraju biti iskusni i u prenosu teških tereta kao što su klaviri, pianina, ta peći i sl. Naše iskusvo je pokazalo da u nekim stanovima ljudi poseduju i sefove koji teže od 300-600 kg pa su za njihov prenos sem pažljivih radnika potrebna i pomoćna sredstva kao što su kolica, skejtovi za prenos kao i trakaste gurtne.

 

Priprema za selidbu

 Ako angažujete profesionalce da Vam pomognu pri preseljenju, pre selidbe potrebno je:

  1. Da se na Vašoj adresi uradi detaljan popis stvari i pokućstva. Na taj način se dobijaju podaci na osnovu kojih se pravi dalji plan selidbe.
  2. Da se precizira u koje će se vreme započeti posao. Bitno je uzeti u obzir i saobraćajne gužve, kao i mogućnost parkiranja vozila blizu ulaza u Vašu zgradu ili kuću u određenom terminu.
  3. Da se odredi broj vozila, kao i radnika potrebnih za pakovanje, demontažu, prenos, montažu i pozicioniranje nameštaja na novoj adresi.
  4. Da se, na osnovu potrebnih kapaciteta, jasno odredi cena selidbe, kako bi se izbegla mogućnost nesporazuma nakon završenog posla.

Utovar u kombi vozilo

Kako mi radimo

Kada se sa Vama dogovorimo oko prethodno pomenutih stavki, prva stvar prilikom preseljenja je pakovanje Vaše garderobe u kutije sa vešalicama. Ove kutije predviđene za garderobu sprečavaju da se Vaši odevni predmeti izgužvaju u transportnom vozilu. Nakon toga knjige iz polica ili biblioteka pakujemo u petoslojne ojačane kutije manje zapremine. Knjige su veoma teške i mogle bi u većim kutijama lako da dovedu do pucanja dna kutije, pa samim tim i da se isprljaju i oštete. Bilo da je u kutijama garderoba, knjige, posuđe ili dečije igračke, nakon lepljenja selotejp trakom potrebno je sadržaj kutije obeležiti markerom.

Kada završimo sa pakovanjem pokućstva prelazimo na demontažu nameštaja. Ormare, američke plakare, vitrine, biblioteke, francuske ležajeve, dečije krevete, ugaone garniture, radne i kuhinjske stolove zbog velikih dimenzija i težine moramo profesionalnim alatima da demontiramo. Nakon toga ih umotavamo materijalima za pakovanje kako bismo mogućnost njihovog oštećenja sveli na minimum.

Pre demontaže lustera, ugradne rerne, ringli, plafonskih ili zidnih lampi, električnih radijatora bitno je spuštanjem odgovarajućeg osigurača prekinuti dovod struje ka tom aparatu. Na taj način se potpuno eliminiše mogućnost povreda izazvanih strujnim udarom. Nameštaj, belu tehniku i hi fi uređaje pakujemo puc i streč folijama kao i kartonom, sunđerima i po potrebi stiroporom.

Vešti radnici će Vaš nameštaj i pokućstvo sa najvećom pažnjom preneti uskim hodnicima Vaših zgrada do transportnog vozila. U kombiju između komada nameštaja ubacujemo tanak sunđer kako se stvari između sebe ne bi tokom transporta oštetile. Za vreme selidbe mi ćemo za Vas, sem nameštaja i pokućstva, po potrebi preneti i Vaše motocikle, bicikle, ta peći, klavire, pianina, kase i sefove, baštenski pribor, kolica, kosilice itd.

Selidbe kroz zgradu

U  Vašem novom prostoru

Kada se prilikom selidbe stvari i pokućstvo prenesu u novi prostor bitno je prvo namontirati plakare, krevete, komode, dok još ima dovoljno mesta za neometan rad. Nakon što su postavljeni krupni komadi nameštaja, treba raspakovati knige, tehniku,povezati tv, kompijuter itd. Na kraju, kada se u novom stanu sve montira, postavi na mesto, povežu vodovodne i elektro instalacije potrebno je očistiti prostor od ambalaže. Mi ambalažu koju smo koristili odnosimo na deponiju, kako bismo Vaš stan, kuću ili lokal ostavili čiste i uredne.

Sigurnost na prvom mestu

Čim završimo posao, vlasnici stana treba da pregledaju svaki komad nameštaja ili tehnike. Oni treba da se uvere da su njihove stvari na novu adresu stigle bez oštećenja. Takođe, osoba koja nas je angažovala treba da pregleda teretno vozilo i proveri da li je iz njega sve ispražnjeno. Kada se sve to pregleda i završi mi imamo praksu da potpišemo dnevnik rada između nas kao organizatora selidbe i naših klijenata. Potpisom klijenta verifikuje se da da je selidba uspešno odrađena - bez oštećenja i po unapred  dogovorenoj ceni. Kada se radi selidba firme nakon preseljenja potpisujemo prevoznicu na kojoj su definisane adrese sa koje i na koju se stvari sele, cena selidbe i datum plaćanja kao i pečati i potpisi odgovornih lica.  

Besplatni saveti i dodatna objašnjenja

Zadovoljstvo je videti nasmejana lica naših klijenata nakon uspešno završenih selidbi koje su protekle bez nervoze i stresa. Njihova preporuka nam je i dalje najbolja reklama. U našoj  firmi možete dobiti i svaki savet i dodatna objašnjenja vezano za selidbe. Strpljivo ćemo odgovoriti na svako pitanje i pronaći rešenje koje je najpovoljnije za Vas. Ukoliko imate svoju radnu snagu mi Vam možemo obezbediti adekvatno vozilo. Obrnuto, ako u svojoj firmi imate kombi ili kamion mi Vam možemo iznajmiti profesionalne radnike kao i sav alat i pribor za demontažu i pakovanje - kutije, lepljive trake, streč i puc folije, talas papir, itd. A možemo uraditi i sve umesto Vas i pružiti Vam pogodnost tzv. selidbe ključ u ruke. Radimo gradske i međugradske selidbe u Beogradu i Srbiji 365 dana u godini. Sve informacije koje vas interesuju možete dobiti putem telefona: 066/6-111-444 i 064/281-90-25 ili ih pronaći našem sajtu.

Vaš prevoznik Marko Janković

Kombi vozilo za transport




Kontakt

Pozovite nas i dobićete besplatnu procenu Vaše selidbe ili transporta robe!


Partneri

AC Košutnjak