Kombi prevoz - brzo, efikasno, povoljno! NON-STOP 00-24

Selidbe akvarijuma korak po korak

Selidbe akvarijuma korak po korak


U stanovima i poslovnim prostorima sve češće se, pored pasa i mačaka, susrećemo sa ljubimcima koji borave u akvarijumima i terarijumima. U njima žive morske i slatkovodne ribice, hobotnice, morski organizmi ali i razni gušteri, glodari, zečevi, zmije i tarantule. Mi smo u poslednjih 15 godina radili selidbe akvarijuma i terarijuma različitih dimenzija - od malih, zapremine 50 l, do ozbiljno velikih akvarijuma koju su imali zapreminu i do jedne tone. Oni su bili najrazličitijih oblika od kojih su neki izgledali kao valjak ili fudbalska lopta.

Akvarijumi su vrlo specifični predmeti za transport. Osim velike sopstvene težine imaju manu jer su lako lomljivi i skloni oštećenju. Zbog toga se moraju seliti sa najvećom pažnjom a radnici za selidbe akvarijuma moraju biti obučeni profesionalci.

Pripreme za selidbe akvarijuma

Pre same selidbe akvarijuma potrebno je odraditi sledeće pripremne korake:

  • Obavezno je sačuvati jednu trećinu vode iz akvarijuma. To znači da je neophodno prethodno pripremiti dovoljan broj posuda.
  • Biljke i ribice iz akvarijuma treba mrežicom nežno premestiti iz akvarijuma u posudu. Ta posuda treba da bude takva da iz nje, zbog straha od promene prostora, ribe ne mogu da iskoče.
  • U najkraćem roku treba demontirati poklopac, svetlo, filtere.
  • Iz akvarijuma izbaciti višak vode crevom, izvaditi podlogu od peska i kvarcnog šljunka, a ako je moguće povaditi i filter masu. 

Kada je ispražnjen, akvarijum se prenosi do transportnog vozila. Ispod akvarijuma u kombiju treba postaviti stiropor ili stirodur, a između samog akvarijuma i bočnih strana teretnog vozila takođe je bitno postaviti sunđere ili stiropor. Pojedini ekstremno veliki akvarijumi zbog debljine stakla od 10-25mm mogu biti teški i par stotina kilograma. Za njihovo prenošenje potrebna su 4 profesionalna radnika.

Selidbe akvarijuma trebalo bi da budu dobro isplanirane i da se urade u što kraćem vremenskom roku kako ribice i vodeni organizmi ne bi predugo bili bez potrebnog kiseonika i kako se temperatura vode ne bi drastično promenila jer se kod naglog hlađenja vode kod riba javljaju razne bolesti. Još jedna stvar na koju bi trebalo skrenuti pažnju vlasnicima stana iz kojeg se akvarijum seli je da dan ranije ne treba hraniti ribice, jer će onda one trošiti manje kiseonika na dan preseljenja.

Selidbe akvarijuma različitih dimenzija

Nakon preseljenja

Kada se akvarijum postavi u novom prostoru potrebno je:

  1. iznivelisati postolje samog akvarijuma,
  2. sipati iz posuda pre toga oprani pesak i podlogu kao i deo vode iz starog akvarijuma,
  3. posaditi biljke,
  4. doliti vodu
  5. podesiti temperaturu vode,
  6. uključiti pumpe za vazduh i filter za filtriranje i naravno,
  7. vratiti ribice. 

Mi smo, sem transporta iz stanova i poslovnih prostora, prevozili akvarijume, terarijume, fontane, biljne i vodene zidove i radionicama za izradu ovih staklenih "kućica" za ribe i vodozemce. Ponosni smo i na dugogodišnju saradnju sa firmom Al Punto Natura Design iz Beograda, kao i na našeg prijatelja i vlasnika firme koji je veliki vizionar u svom poslu i jedan pravi umetnik. On je napravio do sada neverovatne akvarijume, tererijume i vodene zidove najrazličitijih oblika i veličina. Ukoliko Vas je ova priča zainteresovala, deo tropskog životinjskog carstva možete pogledati u Javnom akvarijumu i tropikarijumu gde ćete uživati okruženi fantastičnom faunom i informisati se o svim predivnim stvorenjima koji tu žive.

Ako imate potrebu za selidbom akvarijuma manjih ili ekstremnih dimenzija na pravom ste mestu! Mi ćemo kvalitetno i u najkraćem vremenskom roku taj posao odraditi za Vas. Za sve informacije o selidbama ili transportu robe možete nas pozvati sedam dana u nedelji na sledeće brojeve telefona: 066/6-111-444 i 064/281-90-25 ili se informisati na sajtu:  www.selidbeitransport.rs    

Vaš prevoznik Marko Janković




Kontakt

Pozovite nas i dobićete besplatnu procenu Vaše selidbe ili transporta robe!


Partneri

AC Košutnjak